Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Legginssitehdas

Aloitetaan tämä vanhojen ompelujen listaus lengginsseistä, koska niitä on tullut tehtyä aika monet rikkoutuneiden tilalle. Kiva ja helppo ompelus aloittelijallekin ja tulevat meillä todellakin tarpeeseen, koska tytöt eivät muita housuja juurikaan pidä. Legginssien huono puoli on, että polvet ovat melko nopeasti rikki. Nämä nyt ovat vielä sen verran uusia, että ehjiä ovat toistaiseksi.

Kaava näissä kaikissa on SK 01/2009 lehdestä ja mittasuhteilta mielestäni sellaisenaan hyvä kaava.

Ensin tein muutamat joustofroteelegginsit Metsolan turkoosista froteesta. Keskimmäisen housuihin aplikoin (tai siis yritin, harjoittelin, miten sen nyt haluaakin ilmaista, harjoittelua tuntuu vaativan...) kukan kumpaankin lahkeeseen, koska epäilin, että vaatii pinkkiä, jotta eksyvät jalkaan. No, sopivuudesta ei ole vielä käsitystä, koska tuo 3v on niin epäileväinen varsinkin housuja ja sukkia kohtaan, ettei ole vielä suostunut näitä kokeilemaan. Näyttää hänen mielestään isoilta... Toivon, että olisivatkin reilut, jotta jossakin vaiheessa ehtisivät päällekin. Isosiskon housut ovat onneksi päässeet käyttöönkin jonkun kerran, vaikka useimmiten trikoiset kaapista valitseekin.


Esikoiselle olen tehnyt lisäksi muutamat trikoiset leggarit, jotka ovat olleet ahkeralla käytöllä. Kukkakuosi on elastaanitrikoota kangashamstereista ja skootteritrikoo Noshilta. Skootterikuosi näköjään näyttää valitettavasti vähän kärsivän pesuista ja haalistuu.



Ei kommentteja: